Nyhed

Blæsende affaldsindsamling

Omkring 50 deltagere indsamlede knap 149 kilo affald ved årets affaldsindsamling i Vallensbæk

Omkring 50 deltagere blev blæst grundigt igennem, da de søndag deltog i den årlige affaldsindsamling i Vallensbæk arrangeret af Vallensbæk Kommune, kommunens Agenda 21-råd og DN.

Det kunne være svært at holde styr på affaldsposen, indtil der var kommet lidt tungere affald i den, men det lykkedes for alle deltagere at returnere med fyldte poser. Og så kan man jo diskutere, om det er en succes. Det havde jo været bedre, hvis der ikke havde været affald at samle op. Men sådan ser verden desværre ikke ud.

Derfor gjorde de 50 deltagere, fordelt i alle aldre og med heldigvis også enkelte børnefamilier, en særdeles vellykket indsats.

I alt blev der samlet 148,7 kilo affald. 12 kilo mindre end sidste år. 

Fordelt på de tre opsamlingssteder lyder resultatet:

  • P-pladsen, Vallensbæk Havnevej : 62,5 kilo
  • Bækkehuset, Vejlegårdsvej: 48,5 kilo
  • P-pladsen, Tværbækvej 3: 37,7 kilo

Knap 149 kilo affald lyder måske ikke af alverden, men da langt hovedparten af det ind- og opsamlede affald er eksempelvis slikposer, andre rester af plastik, cigaretpakker og -skodder, engangsemballage, snus og nikotinpakker og papir, der alt sammen ikke vejer noget særligt, så får man en fornemmelse af, at der faktisk er tale om ganske store mængder, der er blevet efterladt i naturen eller i det offentlige rum omkring os og altså samlet op ved søndagen indsamling.

Danmarks Naturfredningsforening havde i år forud for indsamlingen bedt deltagerne registrere, om man fandt mange nikotin- og snusposer. Tilbagemeldingen fra deltagerne i Vallensbæk lyder, at der blev opsamlet en hel del af disse affaldstyper, især samme steder som der lå mange cigaretskodder. Det vil sige på steder, hvor folk mødes, eksempelvis i parker, ved bord-bænke sæt, ved parkeringspladser og ved shelters.

Efter to timers affaldsindsamling samledes omkring 40 af deltagerne til en velgrillet pølse og en øl eller vand i Bækkehuset.

Fra DN Vallensbæk-Ishøjs side skal der lyder en tak til alle deltagere. I har gjort en forskel.