Det er aldrig for tidligt at lære gode vaner.

I alt var der 68 tilmeldte, og lidt flere dukkede vist op ;-)   men der blev pænt sprittet af og holdt afstand, mens man nød en sandwich ovenpå en ”god fangst”

Naturen blev befriet for en pæn mængde affald. Der skulle være fokus på ”take-away”, men her er noget meget problematisk affald : flamingofyld og cigaretfiltre.

  • Lidt fakta fra affaldsindsamlingen:
  • Tanghusene: 62,9 kg
  • Bækkehuset: 101 kg
  • Sundhedshuset: 142,7 kg
  • Samlet affaldsmængde: 306,6 kg - ca. 15% af affaldet kan gå under den kategori (46 kg)

Det er jo ellers det utroligste, der bliver fundet i naturen ved en sådan affaldsindsamling. Mundbind, øldåser, ødelagte plasticposer, kondomer, cigaretskod i tusindvis, engangslommetørklæder (formentlig brugt!).

En af affaldssamlerne fandt i et buskads i skoven nær Vallensbæk skole en rygsæk. Den var godt jordslået. Han tjekkede indholdet og fandt et spejlreflekskamera, også det jordslået. Han fandt samtidig oplysninger med et telefonnummer. Han kunne derfor ringe til hvad der viste sig at være rygsækkens og kameraets ejer, som kunne fortælle, at rygsækken var blevet stjålet sidste sommer i golfklubben i Vallensbæk. Dengang havde der også været et par tablets i rygsækken. Ejeren har nu fået rygsæk og kamera igen og dermed også kameraets hukommelseskort, som indeholdt mange private fotos.

Stor tak til Vej og Parks ansatte og til Agenda21-udvalgets medlemmer for hjælp til alt det praktiske.

Vej og Park har i en årrække støttet op om DN's affaldsindsamling ved at sørge for det praktiske : gribetænger, handsker, poser og tidligere med telte og borde/bænkesæt, men det kunne vi af gode grunde ikke have i år. Kommunen leverede også en dejlig sandwich og drikkelse - hygge med stegte pølser og snobrød omkring et bål må så afvente åbning af samfundet.